Powered by Blogger.

Boboteaza sau Cât de şmecheri sunt românii când e vorba de muncă

Dar înainte, unul sec: "Întrebare de baraj: Ce înălţime avea barajul?"

Pizda de la horoscop a zis că azi sunt nostalgic, melancolic. E proastă. De asta am să scriu ceva să vă ungă pe inimă.

După horoscop, a urmat ceva reportaj ratat care îl vezi în fiecare an, cu aceiaşi popi futincurişti şi aceleaşi tentative de Bear Grylls care sar cap la copcă. Oamenii ăia îs retardaţi tare. Popa vine şi mănâncă câcat dintr-o prostie de carte de aventuri, zice un "doamne miluieşte", toate dronele dresate fac cruce, aruncă două lemne în apă şi apar idioţii supremi care sar după ele. Şi nu înţeleg bă. Dacă îţi trebuie crucea aia, de ce o mai arunci? Ca să araţi la lume că ai sclavi? Ca să facă un amărât şoc hipotermic la -25 de grade, să-i crape inima-n el? Sau poate popii, ca şi călugăru' ăla homalău, savurează momente cu barbaţi in chiloţi sau latex mulat.
Cert e că dobitocimea prezentă, se calcă bine în picioare, se bate, se înjură. Ca să ce? Ca să prindă o sticluţă de apă cu busuioc.

Şi mai e şi ipocrizia asta de câcat. Nu ştiu cum e în alte părţi, da' aici vine un bărbos în negru şi un beţiv cu icoană, şi o trupă de viitori copii minune să-ti vestească botezu' domnului. Şi-ţi bat arogant în uşă, ca să-ti dea o gură de apă, să-ti ungă bine pardoseala şi să se mai uite şi urât că le dai bani puţini. Marş! Ăla e ciubuc mă. Biserica e instituţia statului, popii au salariu. Da' vezi-doamne, ce le dai se duce la cult sau la biserică. Pentru ce?
Mă uitam şi-n Suceava. Se face de zeci de ani ditamai catedrala. Să încapă babele şi parveniţii, să aibă toţi loc să bârfească şi să-şi compare îmbrăcămintea. Numa' crucile alea poleite cu aur de pe turle ar hrăni jumate de judeţ de sinistraţi. Da' nu. Las' să se plimbe înalt-prea-suge-n-curistu' cu X5 în timp ce fac copii navetă pe jos zeci de kilometri. Oare ei cu cine mă-sa-n cur fac banking?

Mai rau e că parcă-s înconjurat de orbi. Chiar nimeni nu vede chestiile astea? Ce mai contează atâta vreme cât nu se lucrează? V-aţi făcut o religie de leneşi. Aveţi 365 de sărbători într-un an, pretexte să staţi cu pula-n sus. Da' nu-i nimic. Că-mi fac şi io cult, şi mă venerez io pe mine.

De azi înainte nu mai spun "of doamne", spun "of eu".

11 comentarii:

  1. Cu BCR fac benching. Acum serios, din păcate biserca a spălat creierul multor persoane iar cele care nu cred în așa ceva sunt „excluse din societate”. ex: la mine în oraș, orășel mic, nu știu exact cam câți locuitori, dacă s-ar declara unu' public ateu și că-și bagă și-și scoate cum faci tu ar fi privit urât de lume că deh, e diferit. Așa stă treaba peste tot, aici în Șpania e la fel. Din păcate când o să ne dăm seama o să fie prea târziu.

    ReplyDelete
  2. genial postul, genial tot blogul.. GJ man ;)

    ReplyDelete
  3. eh alki stiu dc esti tu suparat ... ca nu primesti calendar moca ... deh

    ReplyDelete
  4. :)))
    Mult prea tare postul! La faza cu banking-ul era sa cad cu scaunul :))

    Serios, omule, scrii foarte misto, dar incearca sa injuri mai putin!
    Oricum, inca mai rad la faza cu banking-ul :)))

    ReplyDelete
  5. Ai dreptate, biserica nu este altceva decat o alta institutie care le trage oamenilor teapa. Si pentru ce trebuie sa ridici enspe mii de biserici ? Pentru a cheltui bugetul orasului. O impocrizie mai mare nu am vazut.

    ReplyDelete
  6. Alki ,postu asta e genial =)) Mai ales ca mi-ai spus si de unde "A venit" ideea=))

    Ai foooarte mare dreptate in tot ceea ce zici.Te sustin in tot ce faci mai ales posturile astea.
    Am ras la faza cu benchingu' si a aia cu "hipotermia" =)) bravo frate. Felicitari.
    Ala care a dat "cam lesinat" cred ca s-a ofticat cand a vazut cata dreptate ai :))

    ReplyDelete
  7. Pai cum altfel ar face si ei banking?:D

    ReplyDelete
  8. Genial... Doamne... nici pe departe, atatea laude pentru un asa post mi se par absolut gratuite... ce a fost asa genial? habar nu am... ai tras doar niste concluzii, la care multi s-au gandit si putin le-au spus dintr-o ipocrizie mai mare decat cea pe care o vezi tu in biserica si nimic mai mult. nu scrii bine, ai o tehnica, insa accesele tale de foarte multa oralitate doar ca sa faci pe placul poporului sau al tau e din nou gratuita. ce ai spus se poate foarte usor rezuma intr-un rand.. si e o idee banala. dupa cum vezi si sunt sigura ca si crezi vehementa mea ar fi ipocrita daca as spune ca doar comentariile elogioase o produc. fireste nu sunt de acord nici cu jumatate din randul pe care il expui si cred ca iti scapa ipocrizia si grosolania la nivel atat minimalist cat si inalt...

    ReplyDelete
  9. si asta ce vrea sa insemne? daca nu.ti place nu citi.

    ReplyDelete
  10. "De azi înainte nu mai spun "of doamne", spun "of eu"." :))
    Hai ca e tare.
    Ai perfecta dreptate in tot ce ai spus.
    :)

    ReplyDelete
  11. Bun asta, promit !! ;)

    ReplyDelete

Poţi comenta şi cu contul Google+!
Dacă nu ai cont Google, selectează Name/URL, introdu nick-ul şi adresa de mail sau website-ul, scrie comentariul şi apasă cu încredere pe Publish!

Online NOW!