Powered by Blogger.

Cu și despre vot

Nu știu cum sunteți voi, dar eu, când aud de vot, parcă aud de medicamente pentru răceală. Propolis, vitamina C și paracetamol. Adică un mare placebo, o farsă, o șaradă de doi lei.
Cam ca treaba aia cu boala limbii albastre. Adică serios, există om pe lume, rațional, care să înțeleagă că o vacă poate avea limba albastră doar dacă bea cerneală sau dacă se varsă pe pășune un camion cu Chupa-Chups?
La fel și cu votul. Chiar există oameni care au impresia că cineva acolo, stă, numără, adună, sună, face pe dracu în patru ca să dea o cifră exactă de voturi și pula mea? Nu. trebuie să fii atât de surd încât să trebuiască să nu fii auzit în viața ta de fraudă. Caz în care, dacă ai aparat auditiv, și am să te întâlnesc, am să ți-l bag așa de tare în cur, încât ai să auzi sunetul propriului intestin subțire cum produce căcat.

N-ai pe cine vota. Și de ce ai face-o? Serios, de ce te-ai deranja să votezi?
Ei bine, pentru țărănoi e foarte simplu. Pentru că votarea are loc duminică. Așa că pe lângă biserică, mai au un prilej să își etaleze hainele alea bune. Plus că, pula mea, lumea bună iese în târg și își exercita atribuția de cetățean liber și democrat. Nu? Marș mă...
Asta pentru că, la ei la Popreaca, primarele e un individ care, măcar o dată a ajutat pe cineva cu o căruță de lemne. Și na, morții lui, e pesedist. De aia, găleata roșie și sacoșa cu pesede au cumpărat un mare vot. De care oricum nu pasă nimanui.

Desigur, marele dezavantaj al țării e că populația care ar trebui să aibă un cuvânt de spus, și aici exclud țărănoii găletari și pungari care se duc țanțoș la vot, face ca mine. Nu votează. Și aia e prost. Aia fute țara.
Pentru că, ăștia care avem ceva între urechi, nu ne deranjăm să ne urnim hoiturile până la grădinița sau alimentara proaspăt amenajată cu veceuri din pânză, numită secție de votare. Nu. Noi suntem comozi, stăm acasă, fumăm drog. Noi nu suntem ca pleaba. În timp, am realizat un adevăr, trist și sumbru. Acela că votatul n-are mare importanță. Iar explicația e simplă.

Trăim într-o țară în care, de vreo 9 ani se întămplă aceeași chestie în Parlament și în Guvern. Băsescu se cacă și opoziția se aruncă spre el, dând din coate și țipând: "Traiane, lasă-mă să-l miros!"
Exact asa se va întâmpla și după, nușt cât noiembrie. Niște indivizi care n-au pat acasă, vor dormi în continuare în fotolii, Ponta va face o rocadă cu Băsescu iar Udrea va face trotuarul. Și așa, se laudă că a făcut nu știu câti kilometri de autostrăzi.
Nu văd schimbări în doua sisteme politice care sunt așa tare la extreme încât ajung să fie același lucru, cu aceleași urmări. Ca implozia și explozia, ușor diferite dar cu același efect.

Dar în esență, chiar dacă am vota, noi ăștia care știm că pământul nu e plat, am fi minoritari. Fiindcă niște găleți și vreo doo kile de mâncare te duc tare-tare departe. De asemeni, pentru fundașii societății, și ajutorul social e o chestie mișto. Ajutor social plătit de noi, contribuabilii. Eu muncesc, mi se iau taxe, impozite, pula mea, pentru tot felul de ajutoare. Iar când șomerii inculți și ciobănoii de la capătu' lumii sunt, evident, mai mulți decât plătitorii de taxe, e clar că sistemul e bolnav. Sistemul va rămâne bolnav, iar în fruntea lui vor fi puși tot ăia care dau ajutoare și găleți electorale. Pe lângă noi, mai sunt ăia care muncesc pe afară. Pe care, pentru câteva sute de euro câștigați mai ușor afară decât în țară îi cam doarempulă de cine iese președinte.

Foarte clar că dacă votezi, n-ai voie să te plângi. Nu poți demonstra că nu tu l-ai pus în funcție pe ăla care te fură, pentru că votul e secret. Muie!

În concluzie, dacă ești vedetă, sau pula mea, apari și tu pe la tv ca să ai de o șaorma Dristor, formator de opinie, și oarecum influent pentru un segment mic de populație, mi se flutură oole de cine ești.
Să-mi spăl șosetele în oala ta cu ciorbă! Sunteți sub-umani pentru că plantați idei în capul altora.
Politicientii sunt niște moșnegi sparți pe care-i caută moartea pe acasă și se ascund în Parlament. Poate asta am să fac și eu când am să fiu cheag. Am să fiu președinte sau pula mea, măcar un deputat acolo...
Astea fiind scrise... Eu dacă nu vreau să ies la vot, nu ies.
Poate duminica aia am chef să chem o duduie să mă sugă de pulă până se îneacă cu măduva spinării, nu să aleg noua generație de bătuți-în-muie care îmi distrug sistematic orice șansă a unui trai decent.

3 comentarii:

  1. Trebuie să ieșim la vot! Măcar să fie prezența la vot mare, să le arătăm că ne pasă, deși suntem conștienți că toți sunt hoți!

    ReplyDelete
  2. Nentule, ai atâtea idei care se bat cap în cap în articolul ăsta, încât mi-e lene să le iau pe fiecare-n parte, să zic 5 căcaturi. Treaba-i simplă pentru mine. Mă duc la vot, la fel cum am fost de fiecare dată din 2007 până acum, cu o singură excepţie. Mă duc, îmi exercit dreptul democratic garantat de pârlita aia de constituţie. Ce se întâmplă mai departe ţine de caracterul poporului în general. :)

    ReplyDelete
  3. Cacatul nu se face in intestinul subtire. Mai incearca..

    ReplyDelete

Poţi comenta şi cu contul Google+!
Dacă nu ai cont Google, selectează Name/URL, introdu nick-ul şi adresa de mail sau website-ul, scrie comentariul şi apasă cu încredere pe Publish!

Online NOW!