Powered by Blogger.

oile Paşte vesele!

Două săptămâni până la Paşte sau Paşti sau cum cufureală se zice. Eşti pregătit? Normal că eşti pregătit. Că-ţi face mă-ta cozonac. Şi pască. Şi sarmale. Când văd cum vă apucă nostalgia sărbătorilor, direct vomit. E haotic şi patetic. Mai ales idioţia de înainte, cu postul. Adică bagi în tine şase săptămâni fasole şi cartofi, strângi din cur puternic ca să-ţi cumperi 3 kile de carne, cacao de aia bună şi lapte praf, şi recuperezi în 3 zile de doşcăială cronică, încununată de fripturi şi salată boeuf şi cârnaţi şi scalzi totul în vin.
După te duci cu o lumânare, stai cu dronele şi faci cruci şi mătănii beat, cari o lumânare duhnind a palincă, o stingi la intrarea în club, agaţi o nasoală cu păr la subbraţ şi scoica flauşată, şi o fuţi nasol până îi scârţâie umerii luând numele Domnului tău în deşert. Băi boule! Hristos pătimea pentru tine şi tu rişti să iei sifilis?

Dar aici vroiam să ajung. Că voi, creştinii nu sărbătoriţi Paştele. Aia e o sărbătoare păgână care simbolizează renaşterea naturii. Se serbează moartea şi învierea Domnului vostru Iisus Hristos. Habar n-aveţi, dar băgaţi mare. Cam ca la Velăntain's Gay.
Dacă aţi avea creier în loc de rumeguş v-ţi prinde singurei că e oarecum îndoielnic ce se întampla la sărbători pe la noi. Adică Iisus era mielul. La Paşte îl tai? Sau la Crăciun. Ce treabă are naşterea cu porcu' făcut cârnaţi? În Israel nu cresc brazi. De ce la noi în living apar cu beteala colorată şi instalaţii chinezeşti? Ce treabă are Jingle Bells cu Mesia? La fel de Paşti. De ce să îţi dau io ţie, cioară cerşetoare, ou colorat când mă dai cu un căcat de parfum nasol şi-mi zici Hristos a înviat?

La fel cum în Dorna, episcopia sau cine pula mea conduce biserica, deţine Cazinoul. Şi prea cur-voiosu' popă o ia între buci când ziariştii întreabă de renovarea lui. E monument istoric. Identic cu Casino Baden din Austria. Au pus prelată pe el. Motivul pentru care nu se restaurează? Nu-s bani. Şi de ce ar reface biserica un loc de înaltă depravare umană când cu fondurile alea se blindează aur pe pereţi, se cumpără ML-uri sau BMW-uri? Las' aşa.

E o tâmpenie mare când e vorba de sărbători. Veni-v-ar apocalipsa aia fictivă, să vă văd cum plângeţi în pumni. Să mă aşez relax, bucuros că muriţi şi e mai mult aer curat pe planetă pentru mine. Obezilor!

9 comentarii:

  1. Acum şi pururea şi în vecii vecilor, Amin!

    ReplyDelete
  2. hai nu zi că nu-ți place cozonacu' că nu te cred :))

    ReplyDelete
  3. tu ai gandit cand ai scris?

    ReplyDelete
  4. atunci de ce ai mai scris parerea ta daca nu te intereseaza ce spun ceilalti?...nici p noi nu ne intereseaza ce ai scris...de ce ai mai facut blogul asta daca nu te incalzeste cu nimic ceea ce spun ceilalti?puteai f bn s tio pui in frunte chestia asta scrisa

    ReplyDelete
  5. Da. Tu ai gândit când ai comentat fără să reflectezi 3 minute la ce tocmai ai citit, să fii realist cu tine şi să recunoşti adevăru' din ce-am scris?

    ReplyDelete
  6. Puteai foarte bine să nu citeşti. Faptul că pierzi timp citind ceva ce nu îţi place şi apoi irosind alt timp comentant ceva ce nu îţi place, spune mai multe despre tine decât despre mine. N-am nevoie de fani, nu scriu pentru ca să fac pe-a rotundul.
    Roade-ţi unghiile şi bucură-te de anonimat în colţu' tău întunecos, şi nu-mi mai fă risipă de pixeli pe blog, obezule.

    ReplyDelete
  7. ce tare ma dispera analfabetii care nu stiu sa scrie cu cratima!

    ReplyDelete
  8. Adevarat tot ce ai scris in postare. Si la faza cu cazinoul chiar e praf .

    ReplyDelete
  9. Frumos. Chiar imi place modul tau de a scrie. Mai ales acest post. Oamenii mananca porc. Porcul ce cacata legatura are cu Craciunul? Iisus a facut ca porcul sa fie ceva "divin" si nu stiu?
    Pace :] .

    ReplyDelete

Poţi comenta şi cu contul Google+!
Dacă nu ai cont Google, selectează Name/URL, introdu nick-ul şi adresa de mail sau website-ul, scrie comentariul şi apasă cu încredere pe Publish!

Online NOW!