Powered by Blogger.

Cum o iau românii în dinți de la preoțime, cleric și biserică în general, le place și mai și plătesc pentru asta

M-am săturat să mă întrebe lumea de ce sunt ateu, de ce nu sunt mai căit și mai omenos, de ce nu am respect pentru credința altora și de ce arunc cu căcat pe obrazul credincioșilor în general. Că-s proși. De-aia! Că voi, stimați enoriași, considerați normal să vi se ia bani la înmormântare.
Sunt sătul să aud de Catedrala Mântuirii Neamului. De asta avem noi nevoie. De mai multe biserici, poleite în aur, cumparat cu donațiile pensionarilor care au de ales între pâine și medicamente din puținii leuți ai pensiei.
Nu avem locuri de muncă. Avem sute de mii de tone de gunoaie, lăsate la întâmplare, în locurile de joacă ale copiilor mici. Nu avem o monedă cu putere e cumpărare. Nu avem infrastructură. Totul e privatizat, patronii sunt niște stăpâni de sclavi, care te storc de ultima fărâmă de energie și putere, și te umilesc ca pe niște păduchi nesemnificativi, aruncându-ți în scârbă doi lei, cu greață și mereu cu gândul că ne dau prea mult. Nu avem șosele, locuințe, bani de mâncare. De combustibil sau haine. De concedii nu mai zic. Trei sferturi din noi n-au ieșit din județ, darmite peste hotare. Tineretul nu are parte de educație, nu sunt atrași de nimic, nu au susținere și îndrumare, sunt mai dezorientați și mai aerieni ca niciodată. Și ei o să ne dea pensii cândva.
Nu avem nimic. Nu avem puterea de a trăi decent. Dar construim monumente. Dacă asta e lucrarea Domnului, eu nu sunt impresionat. Mafia și nesimțirea de care dau dovadă slujitorii Săi nu are limite. E o măgărie imensă, și parcă sunt înconjurat de orbi. N-am o problemă cu religia sau cu personajele ei imaginare. Am o problemă cu urmașii lor. Cu turma de orbi care văd tot înainte.
De ce nu înțelegeți, băi nene, că ăștia sunt o șleahtă de șmecheri care vă exploatează cele mai profunde sentimente, dorințe și trăiri? Nu vedeți că ați ajuns să credeți că dacă ceva te face să te simți bine, fericit, împlinit, mândru, e interzis, pentru că, probabil, e un păcat și n-ai voie să-l faci?
Nu înțelegeți că frica cea mai mare trebuie s-o aibă ei de Dumnezeul lor imaginar, de noi și de consecințele faptelor lor? Sau ce? Pentru că-s înalt-prea-fericiți, au un fel de piua? De imunitate parlamentară?
Asta nu pricep eu. Înțeleg. Voi vă vedeți o parte oi, în turmă, trebuiți sacrificați sau căcat. Dar să vă aruncați așa, orbește, tot înainte, e un pic cam mult.
Umflații ăștia bărboși care nu se spală cu lunile, dar au case, mașini și lanțuri mai ceva ca Lil' Wayne merită tot ce aveți? Ăștia merită milă și afecțiune? Ăștia merită să îi indopați cu fazani și creme fine? Ăștia? Nu bătrânii care au muncit o viață pentru o pensie de căcat? Nu tinerii care nu știu încă bine să aleagă ce vor să facă în viață, că-i mai sinistru și întunecat viitorul, decât curu' lu' Oana Roman? Ăștia merită fiecare banuț muncit? Ca să ce? Să vă joace salariile la aparate? Ăștia îs aceeași oameni de blamează țiganii, cerșetorii și mizerabilii, că cerșesc, că fură, că beau, că-s boschetari. Deh, toată lumea urăște concurența. Cum se face mă, că dumnezeul ăsta de-l slujesc ei, nu-i vede? Și dacă-i vede, de ce nu-i trântește? Sau măcar să zgâlțâie pe vreo doi, așa, o crampă când stau pe jilțurile alea poleite cu rubine.
Susțineți, vă rog, în continuare, organizația asta de tip mafiot. Am eu ceva cu ei? Nu. Vai mie...
Hai s-o luăm altfel: Legea 39/2003, privind prevenirea și combaterea crimei organizate, art. 2, lit. A: grupul infracțional organizat, fiind grupul structurat, format din 3 sau mai multe persoane, care exista pentru o perioadă și acționează în mod coordonat, în scopul comiterii unora sau mai multor înfracțiuni grave, pentru a obține direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material.
E clar că se face spălare de bani prin donații. Dar nu zice nimeni nimic, pentru că biserica nu e fiscalizată. La fel, tot ce ține de banii ce intră sau ies din conturi, doar se duc fără urmă. Asta, dragi tâmpiți, se numește evaziune fiscală. Ca dedicațiile de la nuntă, când îi lipiți cu scuipat lu' Salam suta de euro pe frunte pentru nașu' mare. De aia-s io mă ateu. De-aia, că mă scârbesc ăștia. Dar mai tare mă scârbiți voi, că le dați nas. Lasă să-și facă biserici și pe lună, că tot de banii voștri le fac, că sunteți proști grămadă.
Când mergeți pe la bunici, la țară, să vă uitați la mânile lor pline de bătături. Tranșee, de la atâta trudă și muncă. Și se duc să îi ierte dumnezeul lor imaginar, că poate-au înjurat când dădeau zi-lumină la sapă, nu să îi jecmănească niște ninjalăi putrezi de labă. Da-ți-le mă tot! Vă manevrează cu niște mortăciuni, și vă transformă în sălbatici preistorici când vă aruncă o juma' de kil de agheazmă și anaforă, ca la câini, să vă bateți pentru ele, între voi, ca niște hiene.
Pentru tot ce faceți poporului ăstuia, pentru chinurile, ipocriziile și porcăriile astea, nu vă iert. Să vă ierte altcineva...

9 comentarii:

  1. Dati, ma, mai departe ce zice omul!

    ReplyDelete
  2. Sa-i aruncam de la balcon sa vedem daca pot sa zboare...doar sunt batmani nu?..zboara ba pula..shit,asta nu zboara,neeext!

    ReplyDelete
  3. nenea... nu iti cere nimeni sa crezi in sistemul lor, sa le dai bani sau sa ai incredere in ei... poti sa fi ortodox si fara sa le dai bani si fara sa-i asculti

    ReplyDelete
  4. Nu cred ca as fii putut s'o zic mai bine .. da' din pacate sunt prea putini care gandesc asa si o sa mai dureze ani buni pana o sa'si dea prostii seama ce cacat au mancat timp de mii de ani,pana atunci noi,neputinciosi de'a face altceva,le uram pofta buna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In spiritul "ma-ta are cratima": "nu cred ca as FI putut s-o zic mai bine"! Stiu ca n-are legatura cu subiectul, dar tot incercam sa educam oameni, s-o facem pe deplin ;)

      Delete
  5. Daca Dumnezeu nu exista, nu pierzi nimic crezand in El, dar daca El exista si nu crezi, atunci ai pierdut totul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu ti se pare ca esti cam ipocrit? Asta e un fel de loterie, nu? N-ai cum sa castigi, daca nu joci.
      Pe de alta parte, dumnezeu asta al vostru, atotstiitor, nu crezi ca s-a prins de miscare inca din clipa in care ai gandit-o?
      Eu sa fiu in locul lui as aprecia mai degraba pe unul care n-a crezut dar a avut coloana vertebrala, decat pe un lache ca tine.

      Delete
  6. De ce nimeni nu știe de activitățile filantropice ale bisericii ortodoxe ???
    De ce nimeni din cei care discuta despre o religie nu studiază nici dogmele acesteia nici tradiția?
    Știe cineva ca:
    Psihologie Transpersonala (considerata ce de a 4 forța în psihologie) considera ca "sacroterapia creștin-ortodoxa este considerata cea mai valoroasa și eficace forma de terapie, optimizare și actualizare a potențialului uman.
    Rușine sa le fie celor care folosesc puținele persoane mânjite cu kk dintr-un popor sau cult pentru al denigra!

    ReplyDelete
  7. HAHAHA imbecilul ala cu "nu te obliga nimeni sa crezi sau sa dai bani" e cel mai tare. Bine, ba, gaoaza, nici tiganii cu alba-neagra sau schemele piramidale, sau caritasul nu te-au obligat, nu ti-au bagat mana in buzunar sa te fure, dar te-au mintit ca sa le dai banii. Ti-au dat sperante ca banii tai iti vor aduce un castig. In cazul lor, mai multi bani, in cazul bisericii, fericirea vesnica in lumea de apoi. Tot inselatorie se cheama. Aia de ce sunt pedepsiti de lege, iar biserica nu? Aud? Sa-ti spun eu de ce: pentru ca de cand ii lumea si pamantul, pentru clasa conducatoare biserica a fost un instrument util in stapanirea poporului. E mai usor sa conduci o 100 de oi decat 100 de pisici, nu?

    ReplyDelete

Poţi comenta şi cu contul Google+!
Dacă nu ai cont Google, selectează Name/URL, introdu nick-ul şi adresa de mail sau website-ul, scrie comentariul şi apasă cu încredere pe Publish!

Online NOW!