Powered by Blogger.

Vinerea Neagră, Vendredi Noir, Black Friday sau Marea Muială în eternul stil clasic românesc

S-a dus dracu' toată agitația legată de cea mai redusă vineri din an, așa că pot să-mi dau și io liniștit cu părerea, fără să mai fie melteni să mă contrazică de-ampulea, acu' că faptu' e consumat. Și pentru asta, am să vă povestesc o treabă din studenție, pe vremea când eram la Suceava și învățam să sparg tastaturi de nervi în FIFA, izbindu-le de pereți, genunchi și/sau monitor, pe vremea când mă-ta avea cratiță, nu cratimă.

Asta se întâmpla pe vremea când marfa de spice-shop era legală, femeile se combinau mai ușor și sugeau pula mai bine, curentul emo era în mare vogă și io abia deschisesem ălalalt blog și desfăceam chestii tari pe el. Desigur, pe vremea aia o ardeam la mall. La mall era lumea culeanu. Eu eram culeanu, implicit, o ardeam la mall. Împărțeam apartamentul cu Porcu'. Porcu' era ceva virtuos extraochelar și nemaipolonic la clarinet. Un fel de orchestră proprie sau winamp acustic. Că-mi cânta tot ce vroiam io pe lume. Dar nu asta contează. Contează că dumnealui Porcu' se îmbrăca mai classy așa, bășini cu bretele și ghetuțe.
Și mergem noi la mall să racolăm pizde(mai mult eu) și să facem cumpărături(mai mult Porcu'). Ditamai mall-ul, o luăm din cap, încet-încet, magazin cu magazin. Ajungem la ceva reprezentanță de bășini. O papucărie cu parfum și două sclifosite cu nasu' pe sus.
Ne uităm noi, vedem doar ciubote făcute de ceva cretini incontestabili și dau cu ochii, fără să vreau, de o pereche de ghetuțe de piele întoarsă, peste glezne, cu fermoar pe interior, puțin toc și branț mare. O grămadă de bani. Mai exact 440 de lei.
Plecăm dezamăgiți(mai ales Porcu') și nefutuți(mai ales eu). Asta se întâmpla undeva in jumatea lu' noiembrie. Cu pași repezi a venit Craciunul, deci și reducerile pentru el. Înainte de vacanță, mai dăm o tură de mall, rugându-ne să futem ceva(mai ales eu) și să prindem o reducere la ciubote(mai ales Porcu'). În aceeași parfumerie obosită cu ciubote la expunere, găsim aceleași ghetuțe, ne-atinse. Scria mare: REDUCERE DE IARNĂ: de la 650 de RON la 460 de RON. Cum morții mă-sii?

Dar, în ciuda scumpirii de Crăciun, Porcu' și-a cumpărat ghetuțele, care mai tarziu au fost topite pe un radiator din tren, și eu am tras o povață bună cu privire la modul în care românii sug pula când e vorba de reduceri.
Același căcat l-au făcut zielele trecute ăștia la emag, f56, pcgarage, altex, și nu numai. Cel puțin pentru emag garantez eu c-au fost mârlani, că un telefon ce-l ochesc de vreo lună și era și resigilat, era mai scump resigilat decât nou. Când a trecut toată șarada cu Black Friday, telefonul a sărit de prețul real cu vreo două sute de lei. Nu e asta important. Important e că prima dată, site-urile astea au pus pe prima pagină produsele cele mai de căcat. Dacă tata avea Black Friday la magazia lui de scule, prima dată vindea cuiele ruginite, cu 40% mai ieftin, și alea mai bune cu 10% mai scump, după ce epuiza ruginitele. Oare în bazar s-au aplicat reduceri? Că dacă da, e trist că nu mi-am luat și eu chiloți 3 la 10 mii...

Eh, măcar pe Steam n-am luat stropeală și mi-am făcut cadou câteva jocuri care erau la reducere pe bune. Sper că o să vă bucurați de frigiderele voastre cumpărate cu suprapreț de reduceri. Iar pentru că n-ați verificat înainte cu câteva zile ce o să cumpărați, din comoditate, prostie sau lăcomie, vă doresc felicitări!

3 comentarii:

  1. Sa sti ca au fost si reduceri pe bune la electrocasnie ....

    ReplyDelete
  2. Ai vazut ca s-au dat si maturi de Black Friday, da? N-am facut si eu un print screen ca sigur imi dadeai o bere, dupa ce radeai ca Porcu'.

    ReplyDelete
  3. Cine a verificat preţurile dinainte, a prins reduceri pe bune. Eu telefonu' l-am prins la preţ bun...

    ReplyDelete

Poţi comenta şi cu contul Google+!
Dacă nu ai cont Google, selectează Name/URL, introdu nick-ul şi adresa de mail sau website-ul, scrie comentariul şi apasă cu încredere pe Publish!

Online NOW!